StudentenWerk Recruiters Agenda: juli 2011

Door StudentenWerk op 30-06-2011
0 reacties | 2864 views

Zakelijk twitteren, werven via LinkedIn, het schrijven van online vacatureteksten… Komende maand vindt er weer een aantal leuke en interessante events plaats waarbij je je kennis over online recruitment kunt verbreden. Wij hebben de interessantste events op een rijtje gezet: 

 

5 juli – Masterclass: Social media recruitment
Werven via social media; daar komt meer bij kijken dan je vooraf zou denken. In deze masterclass social media recruitment wordt ingegaan op hoe en welke online tools je kunt gebruiken als het gaat om recruitment. Welke doelgroepen gebruiken welke social media? Welke kanalen lenen zich voor werving? Wat mogen werkgevers wel doen en wat absoluut niet? Welke variaties van social media inzet zijn allemaal mogelijk? Recruitment professional Heleen Stoevelaar reikt je alle handvatten aan om de social media recruitment strategie van je bedrijf succesvol te maken!

 

StudentenWerk recruiters agenda

 

7 juli – Workshop Recruitment via LinkedIn
Werven via LinkedIn biedt je organisatie ongekende mogelijkheden. Het kan een interessant hulpmiddel zijn om kandidaten in kaart te brengen en te benaderen. Daarnaast kan er fors worden bespaard op kosten voor externe jobboards en werving en selectiebureaus. Een praktische workshop recruitment via LinkedIn verdient zich eigenlijk altijd terug! Na het volgen van de cursus ken je de diverse opties om met potentiële kandidaten in contact te komen, ben je in staat om potentiële kandidaten te lokaliseren via de verschillende zoekmogelijkheden van LinkedIn en weet je hoe je vacatures kunt ‘promoten’ binnen LinkedIn.

 

 Twitter webinar

7 juli – Webinar:  Twitter
Twitter wordt voornamelijk gebruikt om snel korte berichtjes naar vrienden, familie en kennissen te sturen. Twitter is echter bij uitstek ook geschikt om je te profileren als expert op een bepaald vakgebied. Tijdens het Twitter webinar leer je o.a. de relevantie van Twitter voor bedrijven, het verschil tussen privé en zakelijk twitteren, hoe je je met behulp van Twitter kunt profileren in je vakgebied en alle overige ins and outs van Twitter. Het webinar is een gratis online seminar dat je thuis (of waar dan ook) op je eigen computer kunt bekijken. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Adobe Flash Player, deze is gratis te downloaden.

 

19 juli – Cursus: Social recruitment
Bij de cursus social recruitment leer je in 1 dag hoe social media effectief ingezet kan worden bij werving en selectie van personeel. Na deze training kun je creatieve en pakkende vacatureteksten schrijven, schrijven voor een specifieke doelgroep en social media inzetten om kandidaten te zoeken en het imago van jouw organisatie als werkgever te verbeteren.Headlines nieuwsbrief juni

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie