Recruiting Sucks. Let’s change it!

Door Karlijn Fiesler op 31-05-2011
0 reacties | 3059 views

Dit is de slogan van het nieuwe recruitment platform Zero Unemployment Movement dat begin april werd gelanceerd. Doel: De werkloosheid aanpakken door het wervingsproces effectiever en socialer te maken. Via open platforms zoals Facebook en Twitter kan iedereen hier zijn tips en ideeën over kwijt.

 

Bekijk hieronder het interview met de initiatiefnemer Jerome Ternynck.

 

 

Geen werkloosheid meer door betere recruitment technieken

De initiatiefnemers, Jessica Miller-Merrel en Jerome Ternynck van SmartRecruiters, trapten de nieuwe beweging op 1 april af met een provocerend artikel op bloggingforjobs.com: 5 Reasons Why Recruiting Sucks.

 

De onderliggende boodschap van het artikel raakte een snaar onder bevlogen recruiters: “Everyone who wants to work has the right to work, everyone has talent with monetary value and its clear that the nature of hiring must change for the economy to reach its potential.”

 

Stel je voor, dat je door de handen in één te slaan werkelijk een effectievere manier van recruitment kunt ontwikkelen waarmee je bijdraagt aan het wereldwijde werkloosheidsprobleem?

 

Vanuit dit idealistische standpunt komen nu over de hele wereld reacties los. Op Twitter, LinkedIn, YouTube en Facebook wordt inmiddels volop gediscussieerd over oorzaken en oplossingen van werkloosheid van uit een recruiters perspectief.

 

3 redenen waarom het moeilijk is om goed personeel te vinden

Zo werd bijvoorbeeld op LinkedIn onder professionals besproken waarom het toch zo moeilijk is om goed personeel te vinden terwijl er een werkloosheid van 8,8% (in de USA) heerst. De top drie van alle antwoorden op deze vraag ziet er als volgt uit:

 

1) unrealistic expectations upon candidates;

2) preventable communication breakdowns;

3) companies’ reluctance to train.

 

In een blogpost op SmartRecruiters staat een samenvatting beschreven van de oorzaken en oplossingen die binnen deze LinkedIn discussie werden genoemd. Wil je liever horen en zien waarom recruitment ‘sucks’, dan kun je ook terecht op het YouTube kanaal van de Zero Unemployment Movement.Headlines nieuwsbrief mei

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie