StudentenWerk Recruiters Agenda: juni 2011

Door Studentenwerk op 31-05-2011
0 reacties | 3011 views

Online werven, effectief rekruteren, gebruik maken van social media: Komende maand wordt er een aantal leuke en interessante events georganiseerd waarbij je je kennis over recruitment kunt verbreden. Hoe werf ik studenten? Hoe stel ik een recruitmentplan op? Hoe werf ik via LinkedIn? Wij hebben de interessantste events op een rijtje gezet:

2 juni –Webinar:  Social media
Wil je ook alle mogelijkheden benutten die Social Media je kan bieden? Tijdens het Social Media Webinar bespreekt Arjan Burger live een aantal praktijkcases. Hoe kan je op een effectieve en kostenbesparende manier profiteren van social media? Welke social media zijn voor jouw organisatie interessant? Welke inspanningen moet je leveren en niet geheel onbelangrijk: wat levert het op? De webinar over social media is thuis vanuit je luie stoel te volgen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, geluid om de docent te kunnen horen en de meest recente versie van Adobe Flash Player (gratis te downloaden).

  

7 juni – Event: Intermediair Arbeidsmarkt
Het intermediair Arbeidsmarkt Event wordt dit jaar georganiseerd in de Schouwburg Amstelveen. In één middag wordt je door experts, goeroes en collega’s bijgepraat over hoe je met jouw werkgevers imago het rendement op je recruitment activiteiten kunt verhogen. Het programma beslaat naast trends, ontwikkelingen en praktijk cases ook de bekendmaking van de resultaten van het Intermediair Imago Onderzoek 2011 en de prijsuitreiking aan de Favoriete Werkgevers 2011 van Nederland.

 

8 juni – Workshop: Het strategisch recruitmentplan
Een gestructureerde aanpak van werving en selectie van nieuwe medewerkers is elementair voor een gezonde personeelsbezetting op de lange termijn. De AMC Academie geeft in Amsterdam een workshop over het opstellen van een recruitmentplan. Onder leiding van ervaren docent Ronald van Driel worden de verschillende onderdelen van het strategisch recruitmentplan behandeld. Ook is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers.

 

16 juni – Masterclass: Werving via LinkedIn
Werven via LinkedIn biedt je organisatie ongekende mogelijkheden. Jacco Valkenburg, auteur van het boek Recruitment via Linkedin verzorgt in Utrecht een eendaagse training werven via LinkedIn waarin hij er voor zorgt dat je aan het einde van de training alle kennis en tools hebt om LinkedIn succesvol voor je organisatie in te zetten.

Recruitment via Linkedin

 

16 juni – Workshop: Campus Recruitment
Onder leiding van een expert vindt in Rotterdam een workshop plaats waarin je alle ins & outs over Campus Recruitment te horen krijgt. De variëteit aan middelen, de valkuilen, de strategische opzet, nieuwe informatie en veel inspiratie. Ook wordt er gekeken naar een strategische opzet van campus recruitment. Er zal uitgebeid worden ingegaan op praktische zaken zoals de verschillende methodieken om studenten te werven, de 80/20-regel van student recruitment en de rol van de campus recruiter.

 

16 juni – Workshop: Recruitment 21e eeuw
De wereld van werving & selectie is veranderd. Nieuwe media dienen zich aan en de wensen en behoeften van werkgever en werknemer zijn veranderd. In de workshop: Recruitment 21e eeuw in Maarssen leert een ervaren docent je de fijne kneepjes van recruitmentland in deze tijd. De docent maakt je bewust van de veranderingen op de arbeidsmarkt, legt je de verschillen uit tussen recruitment in de 20e en 21e eeuw en helpt je bij het opstellen van een stappenplan om de omslag te maken naar recruitment 21e eeuw.

Headlines nieuwsbrief mei

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie