Creatief op de arbeidsmarkt: Meet the CV pimp

Door Lisa Klijn op 17-05-2011
0 reacties | 4819 views

Twee weken geleden postte ik mijn eerste blogpost voor StudentenWerk. Ik ben toen op zoek gegaan naar creatieve uitspattingen van werkzoekenden, waarbij ik onder de indruk ben geraakt van de creatieve CV’s die ik tegenkwam op het internet. Inmiddels ben ik er nog meer tegengekomen, waarvan ik het zeker de moeite waard vind om deze met jullie te delen.

CV in Prezi
Deze week ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe manier van je zelf presenteren bij je (mogelijk) toekomstig werkgever. Het viel mij op dat steeds meer mensen gebruik maken van het programma Prezi, een nieuwe online tool om presentaties mee te maken. Prezi is gemaakt in flash en bestaat eigenlijk uit 1 groot stuk papier (canvas genoemd) waarop de presentatie gemaakt wordt. Je kunt in- en uitzoomen, hyperlinks maken, afbeeldingen en video’s toevoegen. Zeker iets voor creatievelingen dus!

HR-student Wendy van Leeuwen maakte zo’n creatief CV in Prezi. Ik vind het een aantrekkelijk CV geworden, het geeft net even iets meer informatie dan je bij een gewoon CV zou krijgen. Daarnaast is het veel vrolijker en spontaner door de gebruikte kleuren en het toevoegen van afbeeldingen.

CV Wendy van Leeuwen

Klik op de afbeelding om Wendy’s CV in Prezi te bekijken

Ook student Crossmediale Communicatie Wilko Koning maakte zijn CV in Prezi. Hij heeft net als Wendy zijn gewone CV er in gezet, en aangevuld met wat extra weetjes en informatie.

CV Wilko Koning
Klik op de afbeelding om Wilko’s CV in Prezi te bekijken

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie