Creatief op de arbeidsmarkt: Quit your job with style

Door Lisa Klijn op 10-05-2011
0 reacties | 2783 views

Vorige week in ‘creatief op de arbeidsmarkt’ postte ik nog over de creativiteit van werkzoekenden, waarbij ik de meest indrukwekkende CV’s ben tegengekomen. Deze week ben ik op zoek gegaan naar de creativiteit van werknemers die op een opvallende manier hun ontslag aanbieden.

 

Normaal gesproken is ontslag nemen een kwestie van een gesprek aanvragen met je baas, of een ontslagbrief schrijven. Althans, dat zou je zeggen. Sommige werknemers denken daar anders over. Zij komen met een creatievere manier om hun baan voorgoed gedag te zeggen.

 

I QUIT!
In Amerika was dit filmpje een ware hit, maar in Nederland heeft het filmpje ook al vaker de ronde gedaan. Toch vind ik het zeker de moeite waard om deze nog een keer te laten zien.

 

Deze werknemer van een productiebedrijf kondigt zijn ontslag op een wel heel ludieke manier aan. Hij doet dit in de kantine van het bedrijf. Het is echt een opvallende actie, waarmee de werknemer van veel lef getuigt.  Zijn collega’s konden de actie wel waarderen. Ik ben heel benieuwd wat zijn baas van deze actie vond, dat heb ik helaas niet kunnen achterhalen.

 

 

 

Game over met Super Mario Bros
In Australië bedacht een ontwerper van videospelletjes bij gamestudio 2K Australia een toepasselijke manier van ontslag nemen. Geheel in stijl van zijn beroep bood hij zijn ontslag aan: hij deed daarvoor een beroep op het videospelletje Super Mario Bros.

 

Mijn prinses bevindt zich in een ander kasteel
De Australiër maakte het videospelletje Super Mario Bros exact na. Op één uitzondering na dan, aan het einde van elk level verschijnt op het scherm: I QUIT! Als Super Mario bij het laatste level aankomt en zijn prinses in de armen sluit, verschijnt de volgende boodschap op het scherm: ‘’U hebt mij een salaris gegeven, een ongelooflijk project toevertrouwd en laten samenwerken met een fantastisch team, waarvan ik ontzettend veel geleerd heb. Ik dank u daarvoor van harte! Maar mijn prinses bevindt zich in een ander kasteel.’’

 

Super Mario neemt ontslag

 

Dit spelletje staat overigens nog steeds online, dus wie benieuwd is kan het ontslag van Super Mario hier uitspelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie