Creatief op de arbeidsmarkt: Meet the CV pimp

Door Lisa Klijn op 03-05-2011
1 reactie | 9146 views

Je ontslag aanbieden in een videoboodschap, solliciteren via skype, je CV omtoveren tot een waar kunstwerk: werknemers zijn steeds creatiever bezig op de arbeidsmarkt. Eerder postten wij al een bericht over hoe een meisje op genadeloze wijze afrekende met haar baan inclusief haar ‘bad breath boss’ en dit vervolgens rondmailde door het hele kantoor. En over Annemarie Appelman, de vrouw die haar carrièrekansen via personal branding aan het vergroten was.

 

Pimp je CV

Voor het schrijven van mijn eerste blogpost voor StudentenWerk ben ik de afgelopen tijd op zoek gegaan naar creatieve uitspattingen van werkzoekenden. Wat doe je als je boven het maaiveld uit wilt komen om je te onderscheiden van je medesollicitanten? Juist, dan pimp je je CV. Ik ben vele verschillende CV’s tegengekomen en ben daar erg van onder de indruk geraakt.

 

Zo vond ik bijvoorbeeld het CV van Chris Swanger. Hij heeft zijn CV met photoshop omgetoverd tot een filmposter van de film ‘The Designer’ met zichzelf in de hoofdrol. Ik vind het een hele leuke, creatieve manier om je zelf te presenteren. Het is niet alleen een plaatje om te zien, maar er zit ook nog een bepaalde boodschap in: Chris de ‘superman’ die geschikt is voor de job.   

 

Klik op onderstaand plaatje voor de volledige afbeelding

 

Een ander CV, misschien wel de meest opvallende die ik aantrof op het internet, is gemaakt door een Franse programmeur met een flash programma. Dit muzikale CV was ooit een hit op het internet waardoor hij honderden aanbiedingen kreeg van verschillende bedrijven. Hij koos uiteindelijk voor een functie bij Microsoft. Vergeet vooral niet even je geluid aan te zetten!

 

 

Op het blog van StudentenWerk post ik voortaan wekelijks een selectie van de mooiste, apartste of meest indrukwekkende creatieve uitingen op de arbeidsmarkt!

Reacties

13-05-2011

Herman:

Prachtig! Ik wou dat ik dat soort CV's binnen kreeg;)

Plaats jouw reactie