Persbericht: Kwart van de studenten ontvangt salaris liever zwart

Door Karlijn Fiesler op 29-04-2011
0 reacties | 4623 views

Zwart werken is nog steeds populair onder jongeren, ook onder hogeropgeleiden. Uit onderzoek van StudentenWerk naar trends in vakantiewerk blijkt dat 26% zijn salaris het liefst handje contantje ontvangt.

 

Het onderzoek werd gehouden onder bijna 1000 Hbo en WO studenten. Vorig jaar zomer bleek uit onderzoek al dat 50% van de jongeren van plan was om zwart te werken als dit zich aan zou bieden. Dat ze hiermee onverzekerd zijn tijdens werktijden, blijkt ondanks de FNV-campagne nog weinig indruk te maken.

 

10% van de respondenten heeft tijdens zijn/haar laatste vakantiebaantje ook daadwerkelijk zwart bijverdiend en 3% werd grijs, gedeeltelijk zwart en gedeeltelijk wit, uitbetaald.

 

Onderzoek zwart werken studenten

 

89% van de studenten zoekt vakantiewerk

89% (882) van de ondervraagden geeft aan dat ze de komende zomer weer wil bijwerken. Meer dan een kwart hiervan (248) heeft nu ook al een bijbaan maar wil er nog graag een vakantiebaan naast hebben.

 

11% (109) zoekt deze zomer geen vakantiebaan, waarvan er 59 respondenten zeggen geen bijbaantje nodig te hebben en er 50 al genoeg aan hun huidige bijbaantje hebben.

 

Lente is startsein voor zoektocht

Willen werkgevers verzekerd zijn van hun zomerhulp, dan kunnen ze het beste al in de lente hun vacatures uitzetten. Uit het onderzoek bleek namelijk dat bijna driekwart (714) van de ondervraagden rond die tijd zijn zoektocht start. 15% begint hiermee een maand voor het einde van het schooljaar en 11% begint pas met zoeken na de laatste schooldag.Headlines nieuwsbrief april

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie