De werknemer 2.0: Drie inspirerende tips over de generatie Y starter (video)

Door Karlijn Fiesler op 31-03-2011
2 reacties | 4228 views

De werknemers van de 2.0-generatie: hoe haal je ze binnen, hoe hou je ze binnen en hoe zet je ze optimaal in? Dat wil iedereen wel weten. De arbeidsmarkt wordt de komende jaren steeds krapper. Aan de bovenkant vindt een vergrijzing plaats en aan de onderkant juist ontgroening. Inzichtelijke tips over de huidige generatie Y starter zijn dan meer dan welkom.

 

Het fenomeen werknemer 2.0: een inspiratiebron voor adviseurs

Er bestaan nog genoeg mythes rondom deze nieuwe generatie werknemers. Veel onderzoeken over de generatie Y spreken elkaar tegen, waaruit maar weer blijkt dat je een groep leeftijdsgenoten niet standaard over dezelfde kam kunt scheren. Toch is er in grote lijnen wel een verandering waar te nemen in de ethiek van de verschillende generaties tot zover. De verander management coach, de arbeidsmarktcommunicatiespecialist of de HR-strateeg van nu, grijpt het fenomeen werknemer 2.0 aan om te adviseren, verkopen, informeren of inspireren.

 

Kies vooral voor het laatste en laat je inspireren. Met name omdat onderzoeken en meningen van experts nooit zwart-wit kunnen zijn, nooit voor elke generatie Y starter kunnen gelden en bovendien afhankelijk van de context zijn. Maar het zet wel aan tot denken.

 

Zoals deze korte documentaire over de werknemer 2.0

 

 

Handleiding werknemer 2.0

Ook HRpraktijk kwam deze maand met tips en adviezen. In de gratis handleiding Werknemer 2.0 bespreekt het vakblad een aantal onderwerpen waar je als werkgever van een generatie Y starter rekening mee moet houden. Zo wordt er in de korte whitepaper onder andere geschreven over het moderniseren van de huidige arbeidsovereenkomst, talentmanagement 2.0, tien manieren om uw werknemer vitaal te houden en tips om het nieuwe werken in te voeren. Deze laatste tip wordt overigens nog een keer uitgebreid besproken in een afzonderlijke whitepaper die u hier gratis kunt downloaden.Headlines nieuwsbrief maart:

Reacties

31-03-2011

Karlijn Fiesler:

Helemaal mee eens. En daar zit een hoop kennis!

31-03-2011

Saskia Frankena:

Waar ook heeeeel veel mythes over de ronde doen zijn de mensen die net onder de grijze prop zitten. Nog heel vitaal ervaren, lekker uit de (kleine) kinderen, loyaal, staan te trappelen om te werken en kunnen nog zeker 20 jaar mee. Maar wie neemt ze? Welke leidinggevende durft dat aan?

Plaats jouw reactie