Why work doesn't happen at Work

Door Karlijn Fiesler op 02-12-2010
1 reactie | 2450 views

Waarom je op kantoor niet echt werkt. Dat is hier natuurlijk een vraagstelling in het hol van de leeuw. Maar Jason Fried houdt met zijn presentatie tijdens de TED-talks deze week zo’n inspirerend pleidooi voor het Nieuwe Werken, dat ik jullie deze video niet mag onthouden.


 

Voor wie geen kwartier heeft om een goed idee over WERK te horen, is dit de samenvatting, stripped to the bones:

 

  • Werknemers zijn het minst productief op kantoor, omdat ze constant in hun werk worden onderbroken.
  • Fried vergelijkt slapen met werken. Als je gaat slapen moet je eerst door een aantal lichtere fases heen, voordat je echt in diepe slaap valt. Wanneer je tijdens de lichtere fases gestoord wordt, zul je nooit echt tot de diepere slaapfase komen. Met werken is dit precies hetzelfde. Als je constant door kleine of grote dingen gestoord wordt, zul je naar huis gaan met het idee dat je bijna niets hebt kunnen doen.
  • De meest voorkomende interruptors zijn managers en meetings.
  • Een wekelijkse meeting van een uur met 10 mensen is in werkelijkheid een meeting van 10 uur. Je haalt namelijk 10 uur aan productiviteit weg van het bedrijf.
  • Wat kan een bedrijf doen? Introduceer naast de 'Casual Friday' ook de 'No Talking Thursday'. Een dag dat er alleen maar gewerkt wordt en niemand elkaar onderbreekt.

 

Of laat je werknemers wat vaker thuis werken? Maar dat is mijn eigen conclusie.

Reacties

02-12-2010

Paulien:

Klopt als een bus. Sociale netwerken als Twitter en Facebook zijn ook een grote afleiding en verminderen productiviteit.

Plaats jouw reactie