Wie is toch generatie Z en hoe gedragen ze zich op de werkvloer?

Door StudentenWerk Nieuwsbrief op 29-10-2010
1 reactie | 4013 views

U wordt bestookt met informatie over de generatie Y die binnenkort de werkvloer betreedt. Maar zoals we u al eerder lieten weten, er komt vanaf 2020 nog een groep achteraan: Generatie Z.

 

Ze mogen dan allebei uit de digitale wereld komen en veel op elkaar lijken, Y en Z, maar er is wel een wezenlijk verschil. Y (1975- 1995) groeit op met internet, maar kan zich nog heel goed een wereld zonder herinneren. Z is geboren vanaf halverwege de jaren ‘90 en weet niet beter dan dat mobiele telefoons er altijd zijn geweest en informatie met een druk op de knop zowel is te vinden, als te delen. Deze groep is geboren in een 24/7 informatiemaatschappij.

 

En over 10 jaar staan ze bij u op de stoep: Z.

De generatie die niet loyaal is aan zijn werkgever, niet houdt van hiërarchie, het niet pikt als hij op de werkvloer geen toegang heeft tot Facebook en het zeker niet pikt als zijn werkgever geen duurzaam en bewust  imago heeft.

 

Generatie Z

 


Adviesgroep Eiffel heeft grootschalig onderzoek laten doen naar deze groep aanstormende werknemers. Hoe kijken ze tegen u aan? Als marktleider op het gebied van jonge uitzendkrachten, willen we de whitepaper die hier over is geschreven graag met u delen. Maar we willen er ook graag met u over praten. Dat kan in onze LinkedIn groep GEN Y&Z @Work.

 

 

Headlines nieuwsbrief oktober:

 

De top 5 Populairste HR Marketing tools: Web 2.0 is niet meer weg te denken

 

Whitepaper: Milennials en Social Media, een must read voor managers

 

Matcht uw manier van leidinggeven wel met de wensen van de generatie Y?

 

Coverstory Flexmarkt: StudentenWerk wordt aan de tand gevoeld

 

StudentenWerk opent 19e vestiging in het land

Reacties

16-11-2010

Yannick:

Interessante blog, bedrijven zouden zich inderdaad moeten voorbereiden voor deze generatie!

Plaats jouw reactie