Een vis aan de haak: Kans op een baan!

Door Nina Hoek van Dijke op 08-09-2010
1 reactie | 3220 views

Eindelijk! Er hangt een vis aan mijn haak. Eerder schreef ik over real life netwerken in mijn blog lijntjes uitzetten. Het heeft gewerkt! De ex-collega die een woordje voor me gedaan heeft, was overtuigend en succesvol. Ik mag een proefopdracht maken. Ik krijg een kans, een echte kans. Op slagen hopelijk.

 

 

 

Test
De communicatiewereld is niet overtuigd met alleen een sollicitatiegesprek. Ze willen ook visueel gestimuleerd worden. Een portfolio is dan noodzakelijk. Ik heb al een online portfolio en ik heb thuis ook nog een 'old school' papieren portfolio. Maar helaas staan die vol met conceptwerk en niet met schrijfwerk. De proefopdracht is een test om te checken of ik voldoe aan de eisen die het bedrijf stelt aan zijn/haar copywriters. De bedoeling is dat ik straks webteksten ga schrijven, dus om me te testen mag ik schrijven over erfrecht. Niet een heel inspirerend onderwerp, maar wel een hele goede test denk ik.

 

Zenuwslopend
Gister begon ik met een kloppend hart aan de proefopdracht; nu heb ik een echte kans! Waar naar mijn idee veel vanaf hangt. En zoals dat gaat met creatief werk is er altijd die onzekerheid; ben ik wel goed genoeg? Maar na een paar uurtjes heb ik de tekst met enige tevredenheid ingeleverd. Al denk je achteraf toch wel, had ik  niet de titel moeten veranderen, zaten er echt geen spelfouten meer in? Ik heb maar besloten dat ik er niet te veel over na moet denken en het maar per uur moet nemen. Afwachten dus.
Ik vind het zenuwslopend. In een gesprek kan ik in ieder geval aflezen wat degene tegenover van mijn werk vindt. Nu gaat het per e-mail dus ik moet helaas nog een hele lange dag wachten tot ik enige uitsluitsel krijg. Duimen jullie mee dat ik deze vis binnenhaal? En daarmee eindelijk aan de slag kan in mijn vakgebied?  

Reacties

08-09-2010

Nina:

Ik kan het nu met zekerheid zeggen. Ik ben aangenomen! Jeeej!

Plaats jouw reactie