StudentenWerk bestaat 10 jaar! THNX to you!

Door Rogier Thewessen op 03-09-2010
7 reacties | 7239 views

“Het is ongelooflijk om te bedenken dat we 10 jaar geleden nog op onze zolderkamer in Alphen a/d Rijn de champagnefles opentrokken, om te vieren dat onze site www.studentenwerk.nl officieel live was. Nu zijn we 18 vestigingen verder en vieren we ons jubileum met meer dan 200 werknemers.

Vanavond doen we dit dan ook op gepaste wijze met een groot feest dat in de MTV-studio’s wordt gehouden voor klanten en (ex)personeel. We willen op deze manier iedereen bedanken die het bedrijf al die jaren een warm hart heeft toegedragen. Zonder de mensen die zo hard voor ons gewerkt hebben, zowel klanten als personeel, waren wij niet waar we nu zijn. Daarom zeggen wij heel graag:

 

 

Een terugblik op deze mijlpaal laat zien dat naast de mensen van ons bedrijf, er nog meer belangrijke pijlers verantwoordelijk zijn voor het succes van StudentenWerk. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van internet, online marketing en een natuurlijke drang naar constante innovatie.

 

Uitzendprincipe omgekeerd

In 2000 waren we het eerste uitzendbureau dat zich volledig richtte op het online werven en selecteren van geschikte kandidaten. Bij het traditionele model loopt een kandidaat een vestiging binnen en de intercedent zoekt voor hem een passende baan. Wij draaiden het uitzendprincipe om:  Via onze site kunnen ze zelf de vacatures doorspitten.  Daarna kunnen ze online solliciteren, waardoor we zeker weten dat ze helemaal zelf de keuze gemaakt hebben en dus gemotiveerd zijn. Pas hierna nodigen we de kandidaten uit op een van onze vestigingen voor een gesprek.

 

Innovatie

Het e-recruitment principe leverde in die 10 jaar meer op dan alleen gemotiveerde kandidaten. Het zorgde ook voor een enorme voorsprong op het gebied van online marketing & automatisering. Geen enkel uitzendbureau was op dat moment bezig met SEO (Search Engine Optimization). Nog steeds nauwelijks trouwens. Wij wel. We zorgden ervoor dat Alta Vista en later Google ons kon vinden op het internet. Een belangrijk verschil met de huidige bureaus is denk ik dat we de know how rondom SEO en SEA (Search Engine Advertising) niet uitbesteden maar in huis hebben. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en dat kun je echt terugzien aan onze Google-ranking. Hiernaast hebben we een bijna natuurlijk drang om innovatief te zijn. We zijn constant bezig met het ontwikkelen van online management tools, zogenaamde E-tools, die het hele administratieve proces van uitzenden steeds makkelijk maakt.

 

Het volgen van jong talent

In 10 jaar tijd verzamel je een hoop profielen. De database van StudentenWerk is inmiddels enorm. Deze maand bereikten we een mijlpaal toen student nummer 700.000 zich inschreef. In de loop der jaren zijn er natuurlijk ook een hoop profielen verschoven van 1e jaars student naar fulltime professional. Om deze kandidaten aan ons te binden, hebben we een aantal jaar geleden Career Network voor starters en young professionals opgezet. Hetzelfde hebben we aan de onderkant gedaan, door het scholierenuitzendbureau ScholierenWerk op te richten. Inmiddels kunnen we hierdoor het gehele traject van jong talent naar young professional volgen. Hiernaast doen we bijna wekelijks onderzoek onder de kandidaten uit onze database, zodat we ook daadwerkelijk weten wat er speelt binnen de doelgroep van jonge werknemers. Zo kunnen we meer voor onze klanten betekenen dan een gemiddeld uitzendbureau: We zénden niet meer alleen uit, we weten ook wíe we uitzenden.

 

Toekomst

Ambitie, innovatie, groeien en ontwikkelen, het hoort bij StudentenWerk. Inmiddels zijn we actief in 5 andere landen. Dit jaar staan er nog vijf nieuwe Nederlandse vestigingen  in de planning. Ons doel is, zoals al eerder dit jaar aangekondigd, om in 2020 het grootste studentenuitzendbureau van de wereld te zijn. Op naar de volgende 10 jaar!”

 

Feestelijke groeten,

 

Rogier, Hugo en Bram.

Reacties

28-09-2010

Peter:

Goed bezig!

06-09-2010

Cindy Yim:

Bedankt voor de mojito's! Wij hebben ons zeer vermaakt! Mvg, Cindy Yim namens het Accenture Recruitmentteam

04-09-2010

Pauline van der Waal:

Gefeliciteerd mannen, en natuurlijk de rest van StW! Ik heb vast en zeker een legendarisch feest gemist! ;-) Geniet lekker na dit weekend!!! Liefs vanuit Buenos Aires, Pauline

04-09-2010

Lisa Verburg :

Heren, het was een super mooi feest, chapeau! Laat de champagne smaken, geniet na van de mooie avond en groei internationaal verder! Goed om te zien hoe jullie groeien en bloeien.

03-09-2010

serge:

Super gefeliciteerd! Heb zelf een leuke werk tijd gehad bij cnit en heb nog een leuke baan door Stw! Haal ook zelf veel inspiratie uit jullie online marketing strategie. Bedankt!

03-09-2010

doeke:

Waanzinnig!

03-09-2010

Karlijn :

Gefeliciteerd en op naar de volgende 10!

Plaats jouw reactie