Een nieuwe aanpak: Lijntjes uitzetten

Door Nina Hoek van Dijke op 01-09-2010
0 reacties | 3447 views

Ik vind mezelf een draaikont. Ik slinger mezelf heen en weer. In een eerdere blogpost schreef ik nog dat ik mijn ambities mogelijk zou verschuiven voor geld. Nu, een paar weken later, ben ik volledig omgedraaid.

 

Twee sollicitatie gesprekken op een administratieve functie hebben me heel snel doen realiseren dat ik daar NIET gelukkig van word. Mijn passie ligt bij creatief bezig zijn. Mijn passie ligt bij schrijven en conceptontwikkeling. Ik word wild van creatieve bubbels in mijn hoofd die uiteenspatten op papier of op mijn beeldscherm en niet van data invoer en dingetjes regelen. Bah.

 

Vorige week heb ik dus een spoedtelefoontje naar Randstad gepleegd met de boodschap dat ik alleen nog maar tijdelijke klussen aanneem. Puur voor het geld wat ik per direct nodig heb. Ik ga toch voor ambities. Toch voor die (droom)baan in het creatieve vak. Ik wil niet vast te komen zitten in een baan waar ik niet gelukkig van word.

 

In mijn vorige artikel vertelde ik mijn online plan de campagne. Na een paar daagjes brak zijn van Lowlands komen ze langzaam tot uitvoering. De eerste paar blogjes zijn al geschreven. De creativiteit nam de overhand dus ik heb direct een lijst gemaakt met onderwerpen. Mijn eerste recommendation op LinkedIn is binnen. Hiernaast ben ik me gaan focussen op het vergroten van mijn netwerk. Op Twitter is het eigenlijk zó laagdrempelig om contact te krijgen met managers, recruiters en zelfs directeuren. Waarom zou ik hier geen gebruik van maken?

 

tweetNina

 

En ik heb me gestort op het nieuwe boek Seks, blogs & rock ’n roll van Ernst- Jan Spauth die van bloggen zijn werk wist te maken. Tijd voor een beetje inspiratie!

 

Na een paar dagen rolde er al wat uit mijn inspanningen. Een van mijn ex-collega’s bij de schoolkrant had gelezen dat ik nog steeds werk zoek en gaat een goed woordje doen voor het bedrijf waarvoor hij freelance werkt. Spannend!

 

Inmiddels heb ik wel geleerd dat je niet op één paard moet wedden, dus er worden nog meer lijntjes uitgezet om banen te vangen. Heb jij nog een mooi lijntje voor mij om uit te zetten? Schroom niet en reageer hier onder!

 

Nina Hoek van Dijke is 22 jaar en net afgestudeerd als Bachelor of Communication. Als gastblogger voor StudentenWerk schrijft ze over haar zoektocht naar een baan en vooral wat ze nu eigenlijk ECHT wil. Meer over Nina vind je op haar weblog www.jongenjewilwat.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie