Sollicitatietips > Zo zet je social media in bij de zoektocht naar een baan

Zo zet je social media in bij de zoektocht naar een baan

Weet jij hoe je overkomt op social media? Hoe een werkgever over jou denkt op basis van je Facebookprofiel? Nee? Misschien wordt het dan eens tijd dat je je socialmediakanalen eens kritisch onder de loep neemt. Als je ze nu ook nog eens goed inzet, kun je er zelfs een leuke baan aan overhouden!

Je kunt ervan uitgaan dat de recruiter je online opzoekt. Google daarom eerst jezelf. Wat staat er op de eerste pagina? Is dat de indruk die je wilt maken? Zo niet, doe er dan iets aan!

Face your Facebook

De eerste resultaten op Google bestaan meestal uit Facebook, Twitter en LinkedIn. Kijk hier eens kritisch naar. Log uit en kijk naar je profielen door de ogen van een werkgever. Staan er onaardige tweets op? Ongepaste foto’s? “Sommige mensen zetten echt álles openbaar”, zucht Edith Vos, recruiter bij YoungCapital in Eindhoven. Foto’s van een heftig feestje zijn natuurlijk leuk voor jou en je vrienden, maar je werkgever kan de indruk krijgen dat je niet serieus bent, of roekeloos.

Zo moet het dus niet.

Dit is heel eenvoudig te voorkomen, door je privacy-instellingen van Facebook aan te passen. Zo kun je zelf bepalen wie je berichten wel en niet mogen zien. En als je het écht op safe wilt spelen, kun je ook aparte lijsten aanmaken, bijvoorbeeld voor familie, goede vrienden of collega’s. Vervolgens vink je bij iedere post aan welke groepen je bericht mogen zien. Even wat werk, maar dan heb je ook wat!

Schelden op Twitter? Onder een andere accountnaam!

Op Twitter moet je wel extra voorzichtig zijn: je kunt je berichten namelijk niet onzichtbaar maken voor specifieke personen. Het enige wat je kunt doen, is je tweets afschermen. Deze afgeschermde tweets zijn alleen zichtbaar voor je volgers. Verder kun je je accountnaam nog veranderen: als je een gebruikersnaam kiest die niet overeenkomt met je voor- en achternaam, kan Google je niet meer vinden. Superhandig én veilig!

Wees lekker jezelf op Snapchat

In tegenstelling tot Facebook en Twitter, heb je op Pinterest, Snapchat en Instagram gelukkig wel wat meer vrijheid. Fedor Koeleman, recruiter bij YoungCapital in Utrecht, geeft aan dat recruiters eigenlijk nooit naar deze kanalen kijken. “Daar hebben we simpelweg geen tijd voor. Bovendien kun je bepaalde aannames krijgen, die niet kloppen”, zegt hij. Op Snapchat zijn al je party pics voorlopig dus nog veilig.

Bedenk wel dat Instagram voor bedrijven steeds belangrijker wordt. Dit account kan dus ook snel terugkomen in de zoekresultaten van Google. Het is daarom wel zo slim om hier je kiekjes enigszins te kuisen.

Zorg dat je LinkedInprofiel up-to-date is

Als onze recruiters geen kandidaten kunnen vinden, gaan ze werven via social media. Ze geven aan LinkedIn het meest te gebruiken bij een eerste screening – meer dan Facebook of Twitter. Maar waar letten ze dan op? Koen Merten, recruiter in Hoofddorp, legt het uit: “Ik kijk eerst of het profiel overeenkomt met het cv dat ik bij de sollicitatie heb ontvangen.” Zorg er dus voor dat je LinkedInprofiel up-to-date is en dat er geen grote verschillen zijn tussen je cv en je profiel.

Jup! Én in PDF, én online.

Snapchat en Instagram zijn ook goede social media om je eigen skills te laten zien. Als jij aan de slag wilt als weddingplanner, kun je een story maken waarin je een feestje goed voorbereidt. Op Pinterest kun je laten zien hoe goed je bent met fotografie of design. En er zijn mensen die zelfs een Pinterest- of Snapchat-cv hebben gemaakt!

Vraag om een aanbeveling

Merten gaat verder: “Daarna kijk ik naar de aanbevelingen, van oud-collega’s bijvoorbeeld.” Die aanbevelingen kunnen jou aan een baan helpen! Trek gewoon de stoute schoenen aan, maak even een rondje langs je collega’s, of stuur ze een berichtje via LinkedIn. Je krijgt vast superleuke dingen te horen!

Heb je nog geen fulltime baan gehad? Dan kun je een aanbeveling vragen aan je stagebegeleider of aan iemand met wie je in een commissie hebt gezeten. Hoe meer invalshoeken, hoe beter.

Durf te vragen!

Eng om te vragen? Bang voor een slechte review? Niet nodig. Je moet altijd eerst toestemming geven voordat de aanbeveling geplaatst wordt. En in het ergste geval is er hooguit iemand die zegt: ‘nee, ik wil niets voor je schrijven’. Je hebt dus niets te verliezen!

Plan een koffiedate via LinkedIn

Wees ook niet bang om zelf iemand te benaderen via LinkedIn. Is er iemand in jouw netwerk met een baan die je leuk lijkt? Of kun je via-via zo iemand vinden? Dan heb je meteen een persoonlijk aanknopingspunt: ‘Ik zie dat jij ook connecties hebt met Anna, wat leuk!’ Vervolgens kun je vertellen dat je in het bedrijf geïnteresseerd bent, en dat je graag meer zou willen weten over de werkzaamheden. Zou je een keer mogen langskomen op kantoor voor een kop koffie?

Je zult verbaasd zijn hoe vriendelijk de meeste mensen zullen reageren. Wie vindt het niet leuk om over zichzelf en z’n baan te praten, tegen een publiek dat aan zijn of haar lippen hangt? En voor jou geldt: niet geschoten is altijd mis!

Heb jij nog meer tips op het gebied van social media en job hunting? Deel je ervaring met andere werkzoekenden!

Oh, en neem ook zeker even een kijkje bij onze andere sollicitatietips!