Meer kandidaten door zoekmachinemarketing

Zoekmachinemarketing is één van de belangrijkste disciplines van onze online marketingafdeling. Met de software die StudentenWerk hiervoor inhouse ontwikkelt, zorgen we ervoor dat we online gemakkelijk te vinden zijn door Google. Namelijk, hoe hoger we bij een zoekactie gerangeerd staan op de resultatenpagina van Google, hoe meer potentiële kandidaten onze website vinden en op uw vacatures solliciteren.

SEO Recruitment StudentenWerk

Onze zoekmachinemarketingstrategie bestaat uit 3 kernprocessen:
  • Search Engine Optimization: De afkorting hiervoor is SEO. Wij optimaliseren onze websites op zo’n manier, dat bij het intikken van de relevante zoektermen in Google, onze site zo hoog mogelijk wordt gerangeerd in de zoekresultaten.

    De belangrijkste vorm van SEO is linkbuilding. Dit is het handmatig benaderen van eigenaren, beheerders, redacteuren en journalisten van websites die relevant zijn aan de onze, met als doel om op hun site links naar onze eigen site te verkrijgen. Dit klinkt eenvoudig en simpel, maar gaat gepaard met veel research, communicatie en doorzettingsvermogen.

    Wat betekent dit nu allemaal? Wanneer iemand in Google zoekt op de term bijbaan, worden in dit geval vier van onze websites op de eerste pagina gerangeerd. De kans is hierdoor groot dat de werkzoekende bij één van onze sites terecht komt en daadwerkelijk gaat solliciteren.
  • Conversieoptimalisatie: Met alleen bezoekers op onze site zijn we er nog niet. We willen natuurlijk graag dat ze zich inschrijven als kandidaat. Dit noemen we converteren. Door de vormgeving en usability van onze sites en mailings constant te testen, ontdekken we steeds beter wat onze bezoekers, dus uw kandidaten, triggert om zich uiteindelijk in te schrijven in onze database.
  • Vacatureoptimalisatie: Het optimaliseren van uw vacaturetekst zorgt ervoor dat deze beter gevonden wordt door Google op de relevante zoektermen. Dit scheelt veel tijd en moeite in het voortraject van recruitment. Het optimaliseren zorgt ervoor dat vacatures niet alleen in Google, maar ook op de belangrijkste vacaturesites, zoals Monsterboard, Nationale Vacaturebank en Intermediair beter gevonden worden.

Meer informatie?
Stuur mij de
StudentenWerk brochure

*
*
*