Instroom van jong, servicegericht talent binnen de financiële sector

De financiële sector heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie doorgemaakt op het gebied van klantbenadering. Door de wereldwijde crisis is de focus steeds meer gaan liggen op klantbehoud, met name binnen de divisie particulieren.


Klantenservice is nu belangrijker dan ooit, zowel in de shop als aan de telefoon. Om de juiste kennis op de juiste plek te hebben, is flexibiliteit van groot belang. StudentenWerk kan én wil u hier graag bij ondersteunen.


Wordt onze jonge flexkracht van nu uw vaste medewerker voor later?
Iedereen weet dat er de komende jaren weer een krapte gaat ontstaan. StudentenWerk is gespecialiseerd in het werven van jong en hoogopgeleid personeel, voor zowel parttime als fulltime functies. Door het genereren van instroom aan de onderkant van uw organisatie, bijvoorbeeld bij klantcontact of in uw bankshop, garandeert u in een later stadium de doorstroom van deze jonge mensen. Bij deze ''slag om jong talent'' denkt StudentenWerk graag met u mee!


Alle gegevens bij de hand met onze compliancy service
StudentenWerk heeft veel ervaring met compliancy regelgeving binnen o.a. financiële instellingen, maar ook binnen Rijksoverheid. Wij hebben hiervoor een compliancy service ontwikkeld ter aanvulling op de Pre Employment Screening (PES). Dit houdt in dat wij gedurende vijf jaar de volgende gegevens van onze kandidaten voor u checken én bewaren in een zogenaamd e-dossier:

  • Registratie van een kopie van het ID;
  • Controle van Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), inclusief vastlegging van de aanvraag;
  • Controle van 2 referenten van de medewerker en schriftelijke terugkoppeling van de controle aan de referent;
  • Controle en vastlegging van de opleidingsachtergrond (diploma's etc.);
  • Voor zelfstandigen: controle van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR).Case: ING Bank N.V. StudentenWerk Finance ING bank


Jong en innovatief
De instroom van jong talent is de voornaamste reden geweest voor ING om bij StudentenWerk aan te sluiten. In de slag om klant- en servicegerichte bankmedewerkers denkt ING met StudentenWerk een goede aanvulling te hebben gevonden op de bestaande leveranciers. Daarnaast ziet de financiële instelling een duidelijke toegevoegde waarde in het innovatieve karakter van StudentenWerk, met name op het gebied van online werving en social media.


Een TalentManager voor interne doorstroom
Sinds de start van de samenwerking onderscheidt StudentenWerk zich vooral op het gebied van kwaliteit. Daarnaast heeft StudentenWerk speciaal voor ING een TalentManager ingezet. Deze persoon heeft als kerntaak het bevorderen van doorstroom van talent binnen de ING organisatie. Tevens is de TalentManager dé schakel tussen de afdelingen ''graduate'' recruitment en de werkvloer. Op deze wijze bevordert StudentenWerk de doorstroom van talentvolle kandidaten én reduceert het tegelijkertijd de kosten van externe werving.
Klik op de case hieronder voor een vergroting of ga voor meer klantenervaringen direct door naar onze cases- en referentiespagina.


Klik op het plaatje om het beeld te vergroten.
StudentenWerk Talent manager


Administratief personeel nodig? Bereken mijn tarief en e-mail mij een offerte

Wat voor werknemer(s) zoekt u?

Uw gegevens