StudentenWerk sollicitatietips

Zo zet je social media in bij de zoektocht naar een baan

Social media en het vinden van een baan gaan goed samen. Althans, als je je social mediakanalen op de goede manier inzet. Via netwerksites als LinkedIn, Facebook en Twitter kun je op een laagdrempelige manier contact zoeken met mensen die je aan het werk kunnen helpen.

Zo zet je social media in bij de zoektocht naar een baan


Tweet jezelf naar een baan met onze Twittertips

Je kunt Twitter ook goed inzetten bij jouw zoektocht naar een baan! Maar dan moet je het natuurlijk wel goed doen. Wij hebben de beste Twittertips voor je verzameld. Zo wordt het netwerken voor een baan nog makkelijker. Dus geef je Twitteraccount een make-over, en scoor je droombaan!

Zo vind je een baan met Twitter


De standaard opbouw van een goed cv

Je cv (curriculum vitae) is de eerste indruk die je afgeeft aan het bedrijf waar je gaat solliciteren, meestal in combinatie met je sollicitatiebrief. Een werkgever ziet hierdoor snel of je een geschikte kandidaat bent voor de functie. Maar wat verwerk je nou precies in je cv?

Wij helpen je met het schrijven van je cv


Vijftien tips om je cv te pimpen

Heb je de standaardeisen voor het maken van een cv gelezen? En staat alles er nu in? Dan wordt het nu tijd om je cv aan te passen aan de soort werkgever en functie. Wij geven je, samen met recruiters, vijftien tips om je basis-cv om te toveren tot een succesvol killer-cv!

Lees hier alle tips om je cv te pimpen


Ter inspiratie: voorbeeld cv

Het is altijd fijn om ter inspiratie een voorbeeld te kunnen inzien, alvorens je aan de slag gaat met je eigen cv. Bekijk hier ons voorbeeld cv!

Bekijk hier ons voorbeeld cv


Zes Gouden Tips ter voorbereiding van je sollicitatiebrief

Heb je je droomvacature gevonden, zet dan alles op alles bij het schrijven van je sollicitatiebrief! Maar ga niet onvoorbereid aan je brief beginnen, het is al moeilijk genoeg. Zorg er voor dat je weet waar je over praat, wie je moet overtuigen en waarmee.

Met deze zes tips start je voorbereid aan je sollicitatiebrief


Zeven Gouden Tips voor het schrijven van de sollicitatiebrief

Ben je goed voorbereid, ingelezen, heb je geresearcht en weet je echt alles van de vacature? Dan kun je aan de slag met je sollicitatiebrief. Wij geven je Zeven Gouden Tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Lees hier de zeven beste tips voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief


Voorbeelden van creatieve sollicitaties

Solliciteer je naar een creatieve functie, of wil je jezelf gewoon verzekeren van een plekje bovenop de stapel? Zorg dan dat jouw sollicitatie opvalt! Met een creatieve sollicitatie laat je zien dat je outside the box kunt denken.

Bekijk hier de voorbeelden van creatieve sollicitaties


Zes Gouden Tips om je sollicitatiebrief optimaal te verzenden

Zo. Je sollicitatiebrief is geschreven. Jij kunt achterover leunen, je hoeft alleen nog maar op de ‘send’ knop te duwen, toch? NOT! Juist op dit moment moet je focus scherper zijn dan ooit. Daarom geeft StudentenWerk je Zes Gouden Tips om je sollicitatiebrief succesvol bij de ontvanger af te leveren.

Zo komt jouw sollicitatiebrief zeker goed terecht


Ter inspiratie: voorbeeld sollicitatiebrief

Heb je na de tips voor het maken van een goede sollicitatiebrief nog behoefte aan een concreet voorbeeld? Bekijk dan ter inspiratie deze voorbeeld sollicitatiebrief.

Bekijk hier onze voorbeeld sollicitatiebrief


De beste tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

Als je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, heb je alvast één ding goed gedaan: indruk gemaakt met je sollicitatiebrief en cv. Maar nu komt het belangrijkste gedeelte: voldoen aan de hoge verwachtingen die je van jezelf hebt gecreëerd. Heel spannend, dus goed advies hierover kun je wel gebruiken.

Zo maak je een succes van je sollicitatiegesprek


Salarisonderhandeling: In vijf stappen naar het juiste salaris

Heb je succesvol de sollicitatieronde doorlopen en ga je beginnen aan de salaris- onderhandeling? Veel mensen vinden het eng of weten niet goed hoe ze het aan moeten pakken. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk!

Lees alle tips voor een succesvolle salarisonderhandeling