Salarisonderhandeling: in vijf stappen naar het juiste salaris

Heb je succesvol de sollicitatieronde(s) doorlopen, en is het tijd om te onderhandelen over je salaris? Spannend! Tenminste, dat vinden veel mensen. Ze weten niet goed hoe het moeten aanpakken. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk. Met deze tips kan het niet meer fout gaan!

Advies salarisonderhandeling StudentenWerk
Foto: Pexels


Tip 1: Wat ben je waard?
Om tot een reële salariseis te komen, moet je eerst weten wat je waard bent. Je waarde hangt af van een aantal factoren: je opleiding, ervaring, leeftijd, vaardigheden, de precieze functie-inhoud, de mate waar in je vervangbaar bent en de arbeidsmarktsituatie. Zomaar een salarisindicatie opgooien heeft geen zin; deze wordt waarschijnlijk snel verworpen.

Vergelijk je salaris met dat van anderen met soortgelijke werkervaring. Heel handig: doe online een salarischeck! Zo heb je meteen een uitgangspunt.

Tip 2: Bepaal je eisen van te voren
Bedenk van tevoren wat je uit de onderhandelingen wilt halen. Bepaal je ondergrens (bedenk dus ook echt: ‘voor minder dan €… doe ik het niet’) en je openingsbod. Blijf wel reëel! Naast je salaris kun je je ook richten op je secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals extra vakantiedagen, een laptop, een mobiele telefoon of een opleiding op kosten van de zaak.

Tip 3: Volg een strategie tijdens het gesprek
Bepaal aan de hand van je eisen welke strategie je gaat toepassen. Denk daarbij niet alleen aan jezelf, maar ook aan degene met wie je gaat onderhandelen. Probeer van tevoren een inschatting te maken van de onderhandelingsstijl van je gesprekspartner. Zorg ervoor dat je argumenten aansluiten bij zijn belangen en doelstellingen. Een veel gebruikte strategie is de werkgever eerst te laten bieden. Op deze manier loop je niet de kans om lager te bieden dan wat je werkgever in gedachten had.

Bedenk: je hoeft niet meteen te reageren op een eventueel bod. Je kunt altijd aangeven dat je er thuis over na wilt denken voordat je akkoord gaat.

Tip 4: Durf te onderhandelen
Kom met sterke argumenten en voorbeelden die je van tevoren hebt verzameld. Zo weet je (potentiële) werkgever dat je je huiswerk hebt gedaan, en dat je weet waar je het over hebt. Het is verstandig om je argumenten te doseren: als je gelijk je alles weggeeft, ben je je onderhandelingspositie snel kwijt. Belangrijk: laat je niet afschepen, en kom met tegenboden.

Kom je er echt niet uit? Kom met creatieve oplossingen. Onderhandel bijvoorbeeld over je secundaire arbeidsvoorwaarden. Het belangrijkste tijdens het gesprek is dit: dúrf te onderhandelen. Bedenk dat het nu of nooit is. Want als je eenmaal ja hebt gezegd, zal er de komende jaren waarschijnlijk weinig meer veranderen.

Tip 5: Dubbelcheck voordat je een handtekening zet
Wanneer je akkoord gaat, zal de werkgever alle gemaakte afspraken op papier zetten. Lees je contract en je arbeidsvoorwaarden helemaal door voordat je ze ondertekent. Check of alle gemaakte afspraken op papier staan, en laat ouders of vrienden het ook even doornemen.

Advies salarisonderhandeling StudentenWerk
Foto: Unsplash