KONINKRIJK DER YOUNGCAPITAL

PASPOORT

Paspoort

Inhoud

 • 5

  Welkom

 • 7

  Snel geld verdienen
  Kies voor de beste bijbaan die bij je past

 • 8

  YoungCapital App
  Download hem direct!

 • 11

  Alles over je loon
  YoungCapital Payroll salarisverwerking | Werkbriefje | Lonen en meer...

 • 17

  PlanManager
  Het gemak van zelfplanning

 • 18

  Adressen en locaties

 • 21

  The looks
  Kleding, uiterlijk en andere tips

 • 23

  Huisregels
  Om misverstanden te voorkomen

 • 24

  Een cv maken
  Tips voor het maken van een goed cv

 • 27

  Sollicitatiegesprek
  Bereid jezelf goed voor

Pagina4

Alles over werken bij YoungCapital

4

Welkom

Welkom bij YoungCapital! Voordat je aan de slag gaat, willen we je graag eerst over een aantal zaken informeren. In dit paspoort vind je alle informatie over YoungCapital en onze werkwijze, maar ook over zaken zoals ziekmelding, werkbriefjes en loonspecificaties.

Verder vind je ook sollicitatietips die wij speciaal voor jou geselecteerd hebben. Werken via YoungCapital kan een goede opstap zijn naar je eerste vaste baan na je studie.

5

Snel geld verdienen

Kies voor de beste bijbaan die bij je past

YoungCapital biedt landelijk circa 2000 vacatures aan. Naast bijbanen kun je bij YoungCapital ook terecht voor vakantiewerk, stages en startersbanen, of het nu voor tijdelijk is of voor lange termijn, parttime of fulltime.

Wij bemiddelen o.a. in de volgende functiegebieden: administratie, secretariaat, industrie, techniek, automatisering, callcenter, horeca, promotiewerk, logistiek en gezondheidszorg. Onze klanten variëren van het midden- en kleinbedrijf tot grote internationale bedrijven.

Als je voor YoungCapital aan de slag gaat, kom je te werken bij professionele organisaties die wij goed kennen. Door onze kennis over en ervaring met het bedrijf kunnen we je goed informeren over de functie, de sfeer, de regels en gewoonten, de veiligheidsvoorschriften en de bereikbaarheid. In de meeste gevallen vindt er een kennismakingsgesprek bij het bedrijf plaats voordat je start met werken.

7

YoungCapital App

Download hem direct!

Om het je nog makkelijker te maken, hebben wij de YoungCapital App ontwikkeld. Hiermee kun je mobiel solliciteren, je beschikbaarheid doorgeven, werkbriefjes bekijken en direct contact opnemen met je recruiter.

Download de app via www.youngcapital.nl/app. Beschikbaar voor Android en iOS. Hier vind je ook meer informatie over deze handige app.

8

Pagina9

Solliciteren kan nu altijd en overal

9

Alles over je loon

YoungCapital Payroll salarisverwerking

YoungCapital Payroll is een zusterbedrijf van YoungCapital en draagt zorg voor de salarisverwerking van iedereen die voor YoungCapital werkt. Als je voor YoungCapital aan de slag gaat, is het heel belangrijk dat je op tijd je gewerkte uren doorgeeft. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je loon op tijd uitbetaald wordt.

De tijdregistratie verloopt bij YoungCapital Payroll via een online verloningsmodule. Wekelijks lever jij je gewerkte uren aan en zorgt je opdrachtgever voor de goedkeuring ervan. Indien jij er samen met je opdrachtgever wekelijks voor zorgt dat jouw uren voor dinsdag 12.00 uur goedgekeurd zijn, dan staat je salaris nog voor het weekend op je rekening. In enkele gevallen werken wij niet met de online verloningsmodule. Indien deze situatie van toepassing is vertelt jouw contactpersoon bij YoungCapital hier meer over.

Werkbriefje

Omdat je als uitzendkracht per uur wordt uitbetaald, moet je het aantal uren dat je per dag werkt zelf invullen op je online werkbriefje. Om je werkbriefje in te vullen, ga je naar www.youngcapitalpayroll.nl.

Hier kies je het bedrijf waarvoor je hebt gewerkt en vul je de week en het aantal gewerkte uren in. Vervolgens verzend je het werkbriefje ter goed- keuring naar je opdrachtgever. Zodra deze goedgekeurd is wordt het doorgezet naar YoungCapital Payroll en gaat je werkbriefje mee met de eerstvol- gende betaalronde. Je salaris kan vierwekelijks of wekelijks uitbetaald worden, informeer bij je contactpersoon naar de mogelijkheden.

11

Alles over je loon

Mobiel je uren declareren

Naast het declareren van je gewerkte uren via YoungCapital Payroll en de YoungCapital App kun je ook je uren doorgeven via je mobiele telefoon. Je kunt hiervoor terecht op de speciale mobiele pagina www.YoungCapitalpayroll.nl/mobiel.

Lonen

De hoogte van het uurloon is afhankelijk van de soort functie en de CAO die gevolgd wordt. Daarnaast speelt je leeftijd vaak ook een belangrijke rol. Je uurloon is altijd bruto en exclusief reserveringen. Elk uur dat je werkt, bouw je automatisch reserveringen op. Een reservering is een percentage van je salaris dat onder andere apart wordt gezet voor vakantiedagen en vakantiegeld.

Elk uur dat je werkt, bouw je automatisch reserveringen op

12

Reserveringen

YoungCapital betaalt de reserveringen uit op de hieronder aangegeven tijdstippen:

 • Vakantiegeld: In de eerste week van juni
 • Vakantiedagen: Op verzoek*


* Vraag dit aan via YoungCapital Payroll onder het tabje ‘reserveringen opnemen'.

Voor feestdagen wordt een collectieve reservering opgebouwd. Mocht je recht hebben op een feestdaguitkering omdat je door de feestdag niet kan werken, dan verzorgt YoungCapital automatisch de uitbetaling. Twijfel je of je recht hebt op deze reservering? Raadpleeg dan je contactpersoon bij YoungCapital.

Als je langer dan 6 weken niet gewerkt hebt, wordt het restant aan reserveringen dat nog openstaat, automatisch aan je uitbetaald.

13

Alles over je loon

Loonspecificaties

Als je werkt, ontvang je wekelijks een loonspecificatie. Op deze specificatie vind je informatie over o.a. je bruto uurloon, de inhoudingen van sociale premies en loonbelasting, de loonperiode en je opgebouwde reserveringen (vakantiegeld en vakantiedagen).

De loonspecificaties kun je downloaden via je persoonlijke pagina op www.YoungCapitalpayroll.nl. Klik hiervoor op het tabblad ‘loongegevens’ en vervolgens op ‘loonafrekeningen’. Het is verstandig om je loonspecificaties uit te printen en goed te bewaren. Je hebt deze nodig voor je belasting-aangifte of het aanvragen van een eventuele uitkering.

Voor vragen of eventuele problemen betreffende je loonspecificaties kun je op je persoonlijke pagina naar het tabblad hulp/vragen gaan en ons per e-mail je vraag stellen. Vermeld hierbij duidelijk je naam, BSN-nummer en het e-mailadres waarmee je bij YoungCapital staat ingeschreven.

Reiskostenvergoeding

Omdat we ervan uitgaan dat studenten over een ov-jaarkaart beschikken, worden reiskosten in principe niet vergoed. Het kan zijn dat hier een uitzondering voor gemaakt wordt, maar dit is dan in overleg met de opdrachtgever waarvoor jij werkt. Als je reiskosten vergoed worden, dien je dit op je online werkbriefje in te vullen. Het is ook mogelijk declaraties te koppelen aan je online werkbriefje. Als je met het openbaar vervoer reist, is het van belang dat je altijd je originele vervoersbewijzen naar ons opstuurt.

14

Zonder deze vervoersbewijzen kunnen we je reiskosten niet uitbetalen. Als je vragen over je reiskosten hebt, neem dan contact op met jouw contactpersoon bij YoungCapital.

Ziekte

Als je ziek bent op een dag dat je moet werken, geef dit dan uiterlijk voor 09.00 uur telefonisch door bij onze opdrachtgever én bij je contactpersoon van YoungCapital. Ook in het weekend is YoungCapital bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur op het algemene nummer: 020 653 15 44.

Zodra je weer beter bent, moet je dit direct bij YoungCapital melden. Meer informatie hierover vind je in ons ziektereglement. Hiervoor kun je terecht op je persoonlijke pagina onder het kopje 'loongegevens'.

Als uitzendkracht heb je twee wachtdagen, dit betekent dat je pas in aanmerking komt voor een ziekte-uitkering nadat je twee dagen, waarop je moest werken, ziek bent geweest. Ben je na twee ingeroosterde dagen nog steeds ziek? Neem dan contact op met je contactpersoon bij YoungCapital.

Jaaropgaaf

Een jaaropgaaf geeft een overzicht van je verdiensten van het afgelopen kalenderjaar. Je jaaropgaaf kun je jaarlijks terugvinden op je persoonlijke pagina op www.YoungCapitalpayroll.nl, onder het kopje ‘loonafrekeningen’. Je jaaropgaaf is ieder jaar uiterlijk begin februari beschikbaar.

15

Pagina16

Vul je beschikbaarheid altijd 4 weken van tevoren in

16

PlanManager

Het gemak van zelfplanning

Via ons online plansysteem, PlanManager, kun je gemakkelijk ingepland worden voor verschillende diensten bij YoungCapital. Je kunt inloggen via yc.planmanager.nl of met je gebruikersnaam (e-mailadres) en het wachtwoord (dit is standaard je postcode bijv. 1234 AA). Of gebruik PlanManager in de YoungCapital App.

Het is de bedoeling dat je zelf online je beschikbaarheid in PlanManager of via de YoungCapital App aangeeft. Op basis van die informatie matcht het systeem jouw beschikbaarheid automatisch met de beschikbare diensten en zorgt het voor een onmiddellijke bevestiging via e-mail en optioneel via sms.

Het is belangrijk dat jij je beschikbaarheid altijd vier weken van tevoren invult, zodat wij je tijdig in kunnen roosteren. Je wordt namelijk alleen ingezet voor werkzaamheden via YoungCapital als je duidelijk je beschikbaarheid in PlanManager hebt aangegeven.

Wijzigingen kunnen alleen worden doorgegeven voor dagen waarop je nog niet bent ingeroosterd. Je kunt jezelf met de YoungCapital App op de hotlist zetten als je onverwachts toch beschikbaar bent. Sta je al ingeroosterd, maar kun je toch niet werken, neem dan direct contact op met je contactpersoon binnen YoungCapital. Ook voor vragen over PlanManager kun je bij je contactpersoon terecht.

17

Adressen en locaties

 • Hoofddorp

  Telefoonnummer020 - 653 1544
  Aquarius - Siriusdreef 12 • 2132 WT Hoofddorp

 • Alkmaar

  Telefoonnummer072 - 514 0770
  Frieseweg 1a • 1823 CA Alkmaar

 • Almere

  Telefoonnummer036 - 548 3420
  Schoutstraat 57 • 1315 EW Almere

 • Amersfoort

  Telefoonnummer033 - 421 7820
  Prinses Julianaplein 1 • 3811 NM Amersfoort

 • Amsterdam Centrum

  Telefoonnummer020 - 421 4243
  Rhijnspoorplein 12 • 1018 TX Amsterdam

 • Amsterdam Westerpark

  Telefoonnummer020 - 584 0660
  Haarlemmerweg 315-A • 1051 LG Amsterdam

 • Amsterdam Zuidoost

  Telefoonnummer020 - 311 8295
  Margriettoren’ Haaksbergweg 75-III • 1101 BR Amsterdam

 • Arnhem

  Telefoonnummer026 - 442 9444
  Willemsplein 34-1 • 6811 KC Arnhem

 • Breda

  Telefoonnummer076 - 523 7210
  Haven 5 • 4811 WK Breda

 • Den Bosch

  Telefoonnummer073 - 687 5252
  Stationsweg 12 • 5211 TW Den Bosch

 • Den Haag

  Telefoonnummer070 - 365 2055
  Lange vijverberg 9 b • 2513 AC Den Haag

 • Den Haag Consumentenbond

  Telefoonnummer070 - 445 4118
  Enthovenplein 1 • 2521 DA Den Haag

18

 • Eindhoven Centrum

  Telefoonnummer040 - 235 9200
  Jan van Hooffstraat 8 C-D • 5611 ED Eindhoven

 • Enschede

  Telefoonnummer053 - 480 9110
  Nijverheidstraat 1 • 7511 JM Enschede

 • Groningen

  Telefoonnummer050 - 311 2013
  Vismarkt 54a • 9711 KV Groningen

 • Haarlem

  Telefoonnummer023 - 512 3030
  Grote Houtstraat 176 • 2011 SZ Haarlem

 • Leeuwarden

  Telefoonnummer058 - 294 8580
  Willemskade 16 • 8911 BB Leeuwarden

 • Leiden

  Telefoonnummer071 - 516 3090
  Morssingel 3 • 2312 AZ Leiden

 • Maastricht

  Telefoonnummer043 - 350 7500
  Wilhelminasingel 88 • 6221 BL Maastricht

 • Rotterdam

  Telefoonnummer010 - 411 0804
  Westblaak 180 • 3012 KN Rotterdam

 • Tilburg

  Telefoonnummer013 - 464 8200
  Stadhuisplein 344 • 5038 TH Tilburg

 • Utrecht Centrum

  Telefoonnummer030 - 238 0310
  Slachtstraat 12 • 3512 BC Utrecht

 • Utrecht Jaarbeurs

  Telefoonnummer030 - 292 4300
  Veilinghavenkade 171 • 3521 AT Utrecht

 • Zwolle

  Telefoonnummer038 - 425 0710
  Sassenstraat 37 • 8011 PB Zwolle

19

Pagina20

6 praktische tips voordat je aan de slag gaat

20

The looks

Kleding, uiterlijk en andere tips

Als uitzendkracht ben je het visitekaartje van YoungCapital. Daarom is het van belang om verzorgd op je werk te verschijnen. Houd hierbij rekening met het volgende:

 • 1

  Presentatie
  Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet

 • 2

  Professionele houding
  Je bent proactief

 • 3

  Altijd op tijd
  Zorg dat je op tijd aanwezig bent, het liefst al 5 minuten van tevoren.

 • 4

  Paspoort – ID Kaart
  Zorg dat je jezelf altijd kunt legitimeren

 • 5

  Kleding en schoenen
  Zorg voor nette kleding en schoenen

 • 6

  Fris
  Zorg altijd voor een frisse lichaamsgeur

21

Pagina22

Zorg dat je altijd goed bereikbaar bent

22

Huisregels

Om misverstanden te voorkomen

Wij vertrouwen op een goede samenwerking, maar om misverstanden te voorkomen willen wij onze regels toelichten:

 • 1

  Bij ziekte moet je altijd telefonisch voor 09.00 uur contact opnemen met je contactpersoon bij YoungCapital. Het telefoonnummer staat op het visitekaartje van je contactpersoon. In het weekend kun je bellen naar het nummer: 020 653 15 44, dan word je te woord gestaan door onze weekenddienst. Deze is bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Je moet je ook zelf ziekmelden bij de opdrachtgever. Je mag je nooit per e-mail of SMS ziekmelden, ook niet in het weekend.

 • 2

  Zorg dat je altijd goed bereikbaar bent. Mocht er een voicemail worden ingesproken, bel dan altijd terug.

 • 3

  Lees je werkbevestiging aandachtig door, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Mocht het niet kloppen met hetgeen er telefonisch is afgesproken, neem dan direct contact met ons op.

 • 4

  Zet je beschikbaarheid altijd in PlanManager, ook als je niet beschikbaar bent. Op die manier zijn wij altijd op de hoogte en word je niet onnodig gebeld.

23

Een cv maken

Tips voor het maken van een goed cv

Voor de echte uitdagende banen moet je opvallen. Een gortdroge opsomming van opleidingen en werkervaring is hopeloos passé. Zorg er daarom altijd voor dat je cv up to date is en de juiste content bevat. Denk goed aan je nevenactiviteiten en vermeld alleen de relevante info op je cv.

Pagina24

24

 • 1

  Opvallen
  Zet persoonlijke zaken gewoon op je cv. En schaam je niet voor jobhoppen. Als je cv standaard is, val je niet op in de massa.

 • 2

  Presenteren
  Presenteer jezelf niet per se als de ideale werknemer die perfect past in het functieprofiel. Niemand heeft er baat bij als je jezelf anders voordoet dan je bent. Vertel nadrukkelijk wat jouw kwaliteiten zijn en wat jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf is. Dit kun je aangeven door concrete voorbeelden te noemen met wat je al bereikt hebt.

 • 3

  Unieke persoonlijkheid
  Wat zijn je talenten, passies en drijfveren? Ontstijg saaie feiten als opleiding en werkervaring, maar toon je unieke persoonlijkheid.

 • 4

  Geen knip- en plakwerk
  Het gebruiken van afbeeldingen en foto’s is niet altijd noodzakelijk. Onderzoek of het van belang is bij het bedrijf waar je solliciteert. Als je een pasfoto wilt toevoegen, zorg er dan wel voor dat deze representatief is.

 • 5

  Let op details
  Spellingcontrole alleen is niet voldoende, dubbelcheck je cv altijd en laat er iemand naar kijken voordat je hem verstuurt. Als je het cv per e-mail verstuurt, is ook de onderwerpregel belangrijk.
Gewoon ‘sollicitatie’ is zo doorsnee.

25

Pagina22

Een goede voorbereiding is het halve werk

26

Sollicitatiegesprek

Bereid jezelf goed voor

Een goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk.
Dit zorgt voor veel zelfvertrouwen en dit helpt je om jezelf tijdens het gesprek goed te kunnen presenteren. Stel jezelf daarom van tevoren een aantal vragen.

Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

 • 1

  Waarom jij de juiste persoon bent voor deze functie

 • 2

  Wat je sterke en zwakke punten zijn

 • 3

  Wat je ambities voor de toekomst zijn

 • 4

  Waarom je bij je vorige werkgever bent weggegaan

 • 5

  Of je graag in teamverband werkt of liever zelfstandig

27

Pagina22

Trek kleding aan waar je jezelf prettig in voelt

28

Sollicitatiegesprek

Mentale voorbereiding

Het is belangrijk dat je van tevoren weet wat je met het sollicitatiegesprek wilt bereiken. Neem daarom je sollicitatiebrief nog eens goed door. Bedenk bij iedere genoemde eigenschap een situatie op welke manier je hiermee in aanraking bent gekomen. Zo laat je weten dat jij de geschikte kandidaat bent.

Fysieke voorbereiding

Het is belangrijk dat je ‘in vorm’ bent voor je sollicitatiegesprek. Zorg dat je uitgerust bent. Goed uitgerust kom je beter voor de dag. Trek kleding aan waarin je jezelf prettig voelt en die bij de sfeer van de organisatie past waar je solliciteert. Ruim op tijd komen op je sollicitatiegesprek zorgt ervoor dat je je rustig voelt en alvast de sfeer binnen het bedrijf kunt opnemen.

Stel zelf ook vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Een grote fout van veel sollicitanten is dat zij zelf niet actief genoeg zijn tijdens het sollicitatiegesprek. Door zelf ook vragen te stellen, geef je
 je betrokkenheid en interesse aan. Hieruit blijkt tevens dat je werkelijk belangstelling hebt en dat je zelf een weloverwogen keuze wilt maken. Bedenk daarom van tevoren drie vragen over de functie en de organisatie die je tijdens het gesprek wilt stellen.

29

DIT PASPOORT IS EIGENDOM VAN YOUNGCAPITAL