StudentenWerk steunt Oxfam Novib

In Nederland bieden wij studenten de kans om werkervaring op te doen als goede opstap naar een vaste baan na de studie. Helaas is dit voor veel mensen in ontwikkelingslanden niet mogelijk. In deze landen krijgen maar weinig mensen de kans om te studeren. Ruim twee miljard mensen moeten hier dagelijks rondkomen van minder dan twee dollar per dag.


StudentenWerk ondersteunt Oxfam Novib om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om in hun eigen levensbehoefte te kunnen voorzien.


StudentenWerk en microfinanciering
Als bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib steunt StudentenWerk middels microfinanciering verschillende projecten. Als ?ambassadeurs van het zelf doen?, bieden wij hiermee ondernemende mensen in ontwikkelingslanden de kans om een eigen bestaan op te bouwen.


Dankzij deze kleine kredieten kunnen deze mensen, die niet terecht kunnen bij een ?gewone? bank in hun land, toch een lening aangaan en een eigen bedrijfje starten.


Het afgeloste geld wordt opnieuw als microkrediet uitgezet, waardoor er in de toekomst steeds nieuwe mensen in staat zijn om uit hun achterstandssituatie te komen.


Van microkrediet naar een zelfstandig bestaan
Oxfam Novib voorziet inmiddels rond de 200 partnerorganisaties voor microfinanciering van een werkkapitaal, van samen zo'n 38 miljoen euro. Er staan momenteel bij meer dan 7 miljoen mensen kredieten uit.


Lees hieronder hoe Odeng George in Uganda een eigen bestaan heeft weten op te bouwen, dankzij microkredieten.


Maatschappelijk verantwoord ondernemen met Odeng George
“Met 23 jaar had hij al een eigen bedrijfje”
Odeng George (23) woont in Erepi, een dorp in Noord-West Uganda. Op zijn jonge leeftijd heeft hij al een heel bedrijfje opgebouwd met varkens en kippen dankzij microkrediet van Oxfam Novib. Voor een kip krijgt hij 10.000 tot 15.000 Ugandese shilling ( ruim 3 euro). Van de eerste verdiensten met zijn kippen betaalde hij zijn eerste lening af.