Je CV als visitekaartje

Je CV is het eerste dat een recruiter van je ziet. Wat zegt een slordig CV over jouw manier van werken? Zorg dus voor een foutloos CV (spellingscontrole alleen is niet voldoende!) met een nette opmaak.

Val op!

Recruiters ontvangen dagelijks honderden sollicitatiebrieven met CV. Het is essentieel om in positieve zin op te vallen. Dat kan bijvoorbeeld door een heel creatief CV samen te stellen.

Onmisbaar voor een killer CV

Een goed CV bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

1. Foto
Een foto is niet verplicht, maar geeft de recruiter wel een beeld van welk vlees hij of zij in de kuip heeft.
 
2. Personalia
Een voorbeeld:

Curriculum vitae
Naam en voorletters: Werk, S.T.

Roepnaam: Sander
Adres: Siriusdreef 12
Postcode: 2132 WT
Woonplaats: Hoofddorp
Geboortedatum: 6 februari 1984
Nationaliteit: Nederlandse (ook als man heb je de Nederlandse nationaliteit)
Rijbewijs: B
Burgerlijke staat: Ongehuwd
 
  Social media zoals Twitter en LinkedIn zijn voor sommige functies relevant. Noem je accountnamen en zorg ervoor dat je accounts er representatief en professioneel uitzien.
 
3. Contactgegevens
Maak het makkelijk om contact met je op te nemen en vermeld je telefoonnummer(s) en e-mailadres.
 
4. Opleidingen
Zet je opleidingen van meest recent naar minder recent in je CV. Vermeld zowel het jaartal als de maand waarin je bent begonnen/gestopt. Geef aan of je de opleiding hebt afgerond (diploma behaald) en de instantie waaraan je deze opleiding hebt gedaan.
 
5. Werkervaring
Bovenaan plaats je je meest recente werkervaring. Vertel de lezer waar je hebt gewerkt en kort wat de bedrijfsactiviteiten zijn. Verwijs naar de website van het bedrijf. Wees specifiek in wanneer je er hebt gewerkt (maand en jaartal) en wat je functie was. Vermeld verder kort je belangrijkste taken. Heb je veel baantjes gehad? Vermeld dan de functies die het meest relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert.
 
6. Stages
Ook stages zijn werkervaring, vergeet deze dus zeker niet te vermelden.
 
7. Cursussen
Noem alleen functie-relevante cursussen, maar vergeet daarbij niet een typecursus. Dat is voor een groot aantal functies ontzettend handig.
 
8. Nevenactiviteiten
Nevenactiviteiten laten zien dat je naast je werk en studie sociaal betrokken bent geweest. Bedenk wat relevant is voor de functie en pas je opsomming hierop aan.
 
9. Taalbeheersingen
Vermeld je moedertaal en welke andere vreemden talen je beheerst. Overdrijf het niet, je wilt niet opeens in een Frans gesprek belanden omdat ze denken dat je dat vloeiend spreekt.
 
10. Computerskills
Vereist de functie dat je met de computer werkt? Goed met de computer kunnen omgaan is belangrijk, dus som op met welke computerprogramma’s je kunt werken. Wederom, overdrijf niet!
 
11. Overige capaciteiten
Bedenk voor jezelf wat nuttig is voor de functie. Bezit je deze skills? Dan mag je daar zeker trots op zijn en ze noemen in je cv.
 
12. Vrijetijdsbestedingen
Hierin kun je laten zien wie jij bent. Bedenk wel dat hierdoor ook ‘in een hokje’ gestopt kunt worden. Karatefreak? Dat kan als agressief gezien worden. Gek op punniken? Houd dat liever voor je als je bij een trendsettend bedrijf aan de slag wilt.
 
13. Referenties
Geef je een referent op? Dan is het belangrijk dat diegene weet dat hij/zij gebeld kan worden. Zal deze persoon zich positief over je functioneren uitlaten? Je kunt ook aangeven dat referenties op aanvraag beschikbaar zijn.
 

Vangen en blijven boeien
Recruiters screenen in eerste instantie een cv. Pas als je hun aandacht hebt, zullen ze verder lezen. Naarmate ze verder naar beneden lezen zal hun aandacht verslappen. Vang ze dus vanaf het begin met relevante informatie en blijf ze boeien met korte teksten en duidelijke, scanbare koppen en lay-out. Maak het overzichtelijk, houd de indeling logisch en zorg voor een goed scanbaar document.

Maximaal twee kantjes
De regel is dat een cv uit niet meer dan twee A4’tjes bestaat. Langer is alleen geoorloofd als er zoveel relevante en interessante informatie te vermelden is dat het gewoonweg niet past op twee kantjes.