Je cv als visitekaartje

Je cv is het eerste wat een recruiter van je ziet. Gemiddeld kijkt de recruiter niet langer dan een minuut naar je cv voordat hij of zij beslist of je de moeite waard bent. Met een slordig cv maak je een slechte eerste indruk. Zorg dus voor een foutloos, overzichtelijk en overtuigend cv. Recruiters willen in één oogopslag kunnen zien wat je achtergrond is.

Val op!

Elke dag ontvangen recruiters tientallen, of zelfs honderden sollicitatiebrieven en cv’s. Positief opvallen is dus heel belangrijk! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een creatief cv maken. Met de tips hieronder creëer je een inhoudelijk sterk cv, waarmee je een fantastische eerste indruk maakt.


Bekijk de video van Benten en lees verder hieronder!

Onmisbaar voor een killer cv

Een goed cv bevat in ieder geval de volgende onderdelen:


1. Foto
Een (pas)foto toevoegen is geen must, maar het geeft de recruiter een indruk van je uitstraling en zo krijgt hij of zij een beeld van je. Zorg dat als je een foto plaatst, het een professionele foto is.
 
2. Personalia
Een voorbeeld:

Curriculum vitae
Naam en voorletters: Zambeek, M.E.D.

Roepnaam: Merel
Adres: Berkenstraat 12
Postcode: 2514 CB
Woonplaats: Den Haag
Geboortedatum: 4 augustus 1997
Nationaliteit: Nederlandse*
Rijbewijs: Geen
Burgerlijke staat: Ongehuwd
 
*Ben je een man? Ook dan zet je achter je nationaliteit: Nederlandse
 
  Heb je een Facebook- of LinkedInpagina die relevant is voor je sollicitatie? Dan kun je dit op je cv plaatsen. Plaats bijvoorbeeld hyperlinks naar je accounts, of vermeld je naam, zodat de recruiter jou gemakkelijk kan vinden. Zorg ook dat je website, als je die hebt, bij je personalia staat.
 
3. Contactgegevens
Maak het de recruiter zo makkelijk mogelijk om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Zet je telefoonnummer en e-mailadres op je cv. Zorg altijd dat deze gegevens up-to-date zijn.
 
4. Opleidingen
Samen met je werkervaring is dit het eerste waar de recruiter naar kijkt bij een snelle scan. Schrijf je opleidingen van meest recent naar minder recent. Vermeld duidelijk de jaartallen waarin je bent begonnen en gestopt. Geef aan of je de opleiding hebt afgerond (diploma behaald) en op welke school je hebt gezeten.

cv maken

5. Werkervaring
Bovenaan plaats je jouw meest recente werkervaring, want dit is wat de recruiter het liefst wil zien. Schrijf op waar je hebt gewerkt en wat jouw taken waren of zijn. Plaats ook een hyperlink naar het bedrijf. Je functieomschrijving hoeft niet heel uitgebreid, wees vooral concreet. Vermeld duidelijk wanneer je er hebt gewerkt, net zoals bij je opleiding. Heb je veel baantjes gehad? Vermeld dan alleen de functies die het meest relevant zijn. Heb je weinig werkervaring? Vergeet dan zeker stages en bijbaantjes niet.

cv maken

6. Stages
Ook stages zijn werkervaring, vergeet deze dus zeker niet te vermelden. Vermeld duidelijk op welke afdeling je hebt gezeten en hoe lang.
 
7. Cursussen
Noem alleen cursussen die iets te maken hebben met de baan waarop je solliciteert. Een typediploma is voor veel banen heel handig om te hebben, dus schrijf dat op je cv.
 
8. Nevenactiviteiten
Nevenactiviteiten zijn dingen die je naast je studie of bijbaan doet. Bijvoorbeeld werken als vrijwilliger, commissielid of bestuur. Heeft dit iets te maken met de baan waarop je solliciteert? Vermeld het dan zeker op je cv. Wie weet heb je dan een streepje voor op de rest.
 
9. Taalbeheersing
Heb je een talenknobbel? Schrijf dan alle talen die je spreekt op je cv, maar overdrijf niet. Je zit er niet op te wachten om in een Spaans gesprek te belanden, terwijl je maximaal vijftien woorden Spaans spreekt. Geef ook aan hoe goed je de taal spreekt.

cv maken

10. Computerskills
Ben je een Excel-master? Of weet je vrijwel alles van Photoshop? Vergeet dit dan niet op te schrijven op je cv. Daarnaast is het handig om aan te geven hoe kundig je ermee bent. Ken je de basis van Photoshop maar ben je goed met Excel? Noteer dit dan ook op je cv.

cv maken
Foto: Flickr

11. Vrijetijdsbestedingen
Wil je iets meer over jezelf vertellen, bijvoorbeeld over je hobby? Dit zorgt ervoor dat de recruiter een wat persoonlijker beeld van jou krijgt.
 
12. Referenties
Heb je bij een vorig baantje indruk gemaakt? Laat dan je manager een goed woordje voor je doen als referentie. Vraag eerst even of deze persoon het goed vindt dat je hem of haar opgeeft als referentie.
 

Tussenkoppen als eyecatcher
Recruiters checken cv’s snel en gaan niet direct alle tekst lezen. Er moet een reden zijn voor hem of haar om een cv helemaal door te lezen. Jij, als maker van het cv, moet dus een prikkel geven om te lezen. Pak de aandacht met korte teksten, heldere tussenkoppen en een uitnodigende lay-out.

Maximaal twee A4’tjes
Zorg ervoor dat je cv uit maximaal twee pagina’s bestaat. Als mensen met vele jaren werkervaring het kunnen, kun jij het ook. Succes!