Over StudentenWerk

StudentenWerk.nl is Nederlands grootste jobboard voor jong talent. Onze diensten richten zich op bijbanen, vakantiewerk, stages en startersbanen, zowel parttime als fulltime.

A YoungCapital company
Sinds 2015 is StudentenWerk.nl onderdeel van YoungCapital, marktleider in HR-oplossingen voor jong talent. De missie van YoungCapital is om jongeren te helpen hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen.

Onze verdiensten
We denken altijd in kansen, groei en verandering. En in snelheid. Deze energie voel je als je bij ons binnenstapt. Het zorgt dat we de markt voor blijven. Wij zijn digital native en kunnen ons geen leven voorstellen zonder 24/7 connectivity. Oh, en misschien wel het belangrijkste: we hebben veel plezier in wat we doen. Dat maakt het verschil.

Dit is waar we voor staan en waarvoor wij steeds weer beloond worden. Zo zijn we in 2014 voor de derde maal uitgeroepen tot Flexspecialist van het Jaar. Daarnaast is StudentenWerk de afgelopen jaren meermalen onderscheiden met de titel Best Managed Company en sleepten we in 2013 de Leading Online Entrepreneur of the Year Award in de wacht. Ook is onze senior recruiter Jorrit Gall in 2014 uitgeroepen tot Intercedent van het Jaar en ontvingen wij een High Growth Award voor financieel het gezondste bedrijf van Nederland. Verder ontvingen wij diverse nominaties voor Website van het Jaar, FD Gazellen Awards en de Erasmus Innovatie Award.Echte ambitie kent geen grenzen
Ook in het buitenland is YoungCapital actief, onder de naam StudentJob International. Wij opereren in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Zweden. Ons internationale netwerk groeit met duizenden connecties per week.

Wij zijn een internetbedrijf
Innovatief ondernemen zit YoungCapital in het bloed. We zijn een internetbedrijf met een traditioneel businessmodel: uitzenden. Solide automatisering staat aan de basis van ons succes. Door toepassing van de nieuwste technologieën werken wij doorlopend aan een verbetering in effectiviteit en efficiency van onze werkprocessen. Dit proces houden we juist in eigen hand, zodat we blijven leren en onszelf verbeteren.

Het grootste talentennetwerk van Nederland
Zo hebben we een database op kunnen bouwen waar inmiddels meer dan 80 procent van studerend Nederland staat ingeschreven. Geen namen, maar personen, zodat wij over meer kennis van onze doelgroep beschikken dan elk ander willekeurig uitzendbureau. En die kennis delen we graag met onze klanten.

Wij groeien graag. Groeit u mee?

Bereken uw tarief
In het kort
2017   YoungCapital wordt voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Best Managed Company. Winnaar SAN-accent voor 'WORK'-campagne in categorie dienstverlening. Uitgeroepen tot snelst groeiende uitzender van Nederland door Staffing Industry Analysts.
2016   YoungCapital debuteert in de MT500 op plek 32. Winnaar award voor beste reclamemuziek 2016. Elbrich Batstra uitgeroepen tot HR Director van het Jaar. Madelon Blokker wint de titel Recruitment Talent van het Jaar. Eline Lolkema wint zilver bij Agency Recruiter van het Jaar. Winnaar publieksprijs Nederland en door jury uitgeroepen tot Ruban d’Honneur in de European Business Awards. Opening van de eerste twee vestigingen van YoungCapital Deutschland in Keulen en Berlijn.
2015   Winnaar publieksprijs Nederland en door jury uitgeroepen tot Ruban d’Honneur in de European Business Awards.
2014   Lancering van YoungCapital als holding van StudentenWerk, StudentJob International, YoungCapital en YoungCapital Professionals. Voor derde maal uitgeroepen tot Flexspecialist van het Jaar. Voor derde maal bekroond tot Flexspecialist van het Jaar, winnaar van een High Growth Award en een nominatie voor de Erasmus Innovatie Award. Senior recruiter Jorrit Gall uitgeroepen tot Intercedent van het Jaar 2014.
2013   Start Ineke Kooistra als algemeen directeur bij StudentenWerk.
Tweede maal winnaar Flexspecialist van het Jaar en derde maal bekroond tot Best Managed Company.
2012   Winnaar Flexspecialist van het Jaar en voor de tweede keer bekroond tot Best Managed Company.
Opening vestiging StudentenWerk Zwolle, Haarlem en Almere. Oprichting studentenzorgverzekeraar Besured.
Database StudentenWerk bereikt 1 miljoen kandidaten.
2011   Lancering StudentJob USA. Opening vestiging StudentenWerk Enschede en 2e vestiging Amsterdam. Winnaar "Best managed company 2011".
2010   Lancering StudentJob UK, StudentJob Austria en lancering bijbaan.nl. Opening van de eerste overheidsvestiging voor Rijksoverheid in Den Haag. Opening vestiging Breda. Oprichting StudentenWerk weblog. Nominatie Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2010.
2009   Opening eerste kantoor in België te Antwerpen en lancering Belgische site StudentJob.be. Lancering websites in Frankrijk en Spanje. Opening kantoor StudentenWerk op de TU te Eindhoven. Nationaal winnaar van de High Growth Award 2009 en genomineerd voor de FD Gazellen Award. Het aantal ingeschreven kandidaten in de database passeert de 500.000.
2008   Opening kantoren StudentenWerk te Leiden, Alkmaar, Amersfoort, Leeuwarden, Den Bosch, Maastricht. Lancering eerste buitenlandse StudentenWerk site onder de naam StudentJob.de
2007   Opening kantoren StudentenWerk in Den Haag, Amsterdam, Tilburg en oprichting StudenDBase B.V. en Peoples Media B.V.
2006   Opening kantoren StudentenWerk in Rotterdam, Arnhem,Groningen en overname van ICT bedrijf Noxa B.V.
2004   Start en oprichting CareerNetwork werving en selectie.
2003   Opening vestiging StudentenWerk in Eindhoven en oprichting CareerNetwork Payroll B.V.
2002   Eerste medewerker in dienst.
2001   Betrekking van het eerste kantoorpand te Hoofddorp. De eerste 10.000 kandidaten hebben zich ingeschreven in de database.
2000   Registratie domein www.studentenwerk.nl en lancering van de eerste StudentenWerk site.